Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Op 10 maart startte de bvba De Witte uit Maldegem in opdracht van de stad Brugge met de aanleg van een fietspad tussen Zwankendamme en Lissewege. Het fietspad zal aansluiten op de Lisseweegse Steenweg enerzijds en de Pol Dhondtstraat anderzijds. Er is ook een aftakking voorzien naar de Lisseweegse Steenweg naast huisnummer 277. Deze woning blijft tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar hetzij via de huidige toegang, ofwel via Wulfsberge of de Pol Dhondtstraat.

De aannemer startte met de aanleg van het fietspad kant Zwankendamme (Wulfsberge - hoeve Gaarlem). Als de aannemer werkt kant Lissewege zal er werfverkeer in de Pol Dhondtstraat rijden voor de aanvoer van materiaal.

De nutsmaatschappijen plannen ook werken langs dit nieuwe pad. De bvba Lamote uit Brugge voert vanaf 3 maart aanpassingen uit aan de waterleiding in opdracht van de watermaatschappij vanaf Wulfsberge in de richting van Lissewege. Er zijn ook werkzaamheden voorzien aan de waterleiding in de Pol Dhondtstraat en de Stationsstraat.

Het fietspad wordt uitgevoerd in grijs beton, is 3 meter breed en 2 km lang, en zal uitgerust worden met een slimme verlichting. Sensoren detecteren passerende fietsers zodat de openbare verlichting enkel op die momenten op volle kracht zal branden. Het fietspad loopt evenwijdig met de sporen en tussen het fietspad en de sporen zal Infrabel een afsluiting voorzien.

Het fietspad is het gevolg van een samenwerkingsovereenkomst tussen Infrabel en de stad Brugge. Infrabel bouwt een vormingsstation in Zwankendamme, waardoor op termijn de stopplaats in Zwankendamme verdwijnt.

Dit fietspad van ongeveer twee kilometer lang zorgt voor een vlotte en veilige fietsverbinding tussen de woonkernen Zwankendamme en Lissewege en biedt de inwoners van Zwankendamme een alternatief om met de fiets relatief snel naar het station van Lissewege te rijden.


(Bron - Brugge.be)

VOORBEREIDINGSWERKEN


Kant Wulfsberge


Richting Lissewege - Hoeve Gaarlem


Betonmachine op de splitsing van het fietspad "Wulfsberge-Lisseweegsvaartje - Pol Dhondtstraat


Splitsing hoeve Haarlem naar Lisseweegs Vaartje


Nieuwe brug "Lisseweegs Vaartje naar hoeve Haarlem


Van hoeve-Gaarlem richting Pol Dhondtstraat


Wateropvangbekken


Aan de voetbaltereinen - Pol Dhondtstraat


Aansluiting Pol Dhondtstraat