Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Café Sint -Jacobshuis

Een voorgeschiedenis van de naam "Sint- Jacobshuis

In Lissewege moet reeds vroeg een Broederschap van Sint-Jakob hebben bestaan, met de eigendom van een huis en een hoeve, die zouden zijn geschonken door een pastoor die de bedevaart naar Santiago de Compostela had ondernomen. De passerende arme pelgrims kregen in Lissewege onderdak voor een nacht en een maaltijd in het huis Spaegnen op het Kerkplein, tegenover het nieuwe Sint-Jacobshuis, en het Spaniënhof (1567) in de Walram Romboudtstraat. De begoede pelgrims vonden onderdak in de Cisterciënzerabdij Ter Doest.


 

PLAN

Café de Kloefe

Door de jaren heen kende men het "St. Jacobshuis als "café de Kloefe" die vroeger nog een meubelzaak geweest is die toen gerund werd door de familie "Wentein+ ?". Ook verschillende café uitbaters(sters) hebben deze dorpsherberg verschillende jaren uitgebaadt. Momenteel is het "Sint Jacobshuis" eigendom van Gerry Decraemer, die er met zijn vriendin Sonia,
de dagelijkse klanten bediend!

 

Locaal

Café Sint Jacobshuis is ook het locaal van "Avanti Lissewege" de krachtbalclub....Vogelpikclub: "de Kloefepikkers".....onze carnavalvereniging: "Orde van de Pret"!
Men kan er ook tevens een "boompje kaarten" en sparen kan men er ook in de plaatselijke spaarkas en natuurlijk ook zomaar voor de gezelligheid een potje pakken onder vrienden, want gezelligheid is er troef!

De Kloefepikkers

Maandelijks komen de "kloefepikkers" samen om een tornooi te spelen die dan ook telt voor de jaarlijkse einduitslag!
Klik op onderstaande foto om enkele beelden te zien van het decembertornooi die op zaterdag 27 december gespeeld werd!

 

de scheids...Danny

De patron en zn vriendin

Gerry en Sonia

sonia

Enkele momentopnamen

Ook st. Jacob

Onderstaande beelden hebben ook met st.Jacob te maken:

st jacobsvlinder st jacobskuiskruid